Vigtige krav til en luksus-restaurant

Af og til er det helt i orden at være kræsen. Faktisk er kræsenhed udelukkende et udtryk for, at man ved, hvad man kan lide og går målrettet efter dette, og denne egenskab modtager langt mere kritik, end den bør disponeres for.

Når du besøger en restaurant og betaler dyre domme for en god oplevelse, er det ikke en snobbet tilgang at mene, at alt helst skal være i orden på stedet. Her snakker vi ikke kun om mad og service, her taler vi også om hygiejne, stemning og faciliteter. Derfor er det en rigtig god ide på forhånd at være bekendt med, hvilke forventninger du har til en restaurant, inden du reserverer et bord til en vigtig middag. Man skulle nødig have at tjeneren skaber akavet stilhed, eller at toilettet ikke dur, når man for eksempel skal invitere en speciel person, man har kær, på middag. Det er trods alt din egen integritet, der står på spil, når du vælger restauranten, og din ledsager vil være opmærksom på dette om de er bevidste om det eller ej.

Derfor kan du læse med her for at få de bedste tips til, hvad du skal være opmærksom på, næste gang du bestiller et fornemt restaurantbesøg.

Faciliteter hos restauranten

Det er måske ikke noget, man tænker over, når man booker en reservering hos en restaurant normalt, og det virker måske som en petitesse, men hvorvidt en restaurant har de fornødne faciliteter er en vigtig faktor for, om aftenen bliver en vellykket én af slagsen.

For eksempel er det værd at tænke på, om der er underholdning for de mindste, hvis du vil invitere din partner ud på middag og ikke har mulighed for at få børnene passet. Hvis ikke der er gode muligheder for underholdning til jeres børn ender aftenen med at blive endnu en aften med skrål og skrig og uden fordybende samtale med din partner.

Et andet eksempel på en vigtig facilitet på en restaurant er et sikkert og luksuriøst badeværelse. Selvom restauranten måske er pæn både set udenfor samt indendørs, er det en fuldkommen afskrivning, hvis badeværelset er dårligt vedligeholdt eller ringe rengjort. Det kan ødelægge hele opfattelsen af restauranten og ødelægge appetitten for resten af aftenen.

Der skal være et ordentligt udvalg på menukortet

En anden vigtig faktor for den kræsne restaurantgæst er restaurantens menukort. Udvalget skal helst være tilpasset restaurantens stil og være i balance, hvad angår kvantitet og kvalitet.

Et menukort skal med andre ord hverken være for bredt eller for smalt. Hvis udvalget er for stort, vil ventetiden oftest være længere, og kvaliteten på retterne kan ofte svinge i sådanne tilfælde. Men hvis udvalget er for småt, er det ikke sikkert, at man finder en ret, man virkelig har lyst til, og derved går magien ud af det ellers perfekte restaurantbesøg.

Menuen er det allermest centrale aspekt af enhver restaurantoplevelse. Hvis menuen ikke er velovervejet, er restauranten mildt sagt ikke værd at besøge. Derfor er det vigtigt, at du overvejer menukortet ganske grundigt i forhold til både dine egen samt din gæsts præferencer, inden du foretager en bordbestilling.

Det er i denne forbindelse en god ide at udspørge din gæst om hans eller hendes yndlingsretter og tilberedningsmetoder, så du er sikker på, at restaurantens menukort falder i deres smag.